O mare firmă sud-coreeană din telecomunicații vrea să lanseze taxiuri zburătoare în 2025  

taxi zburator - Joby Aviation Sursa foto: Facebook/Joby Aviation

Gigantul sud-coreean de telecomunicații SK Telecom plănuiește să lanseze un serviciu de taxiuri zburătoare în 2025 și se așteaptă ca acesta să genereze venituri “semnificative” în viitor, a declarat un director executiv al companiei pentru CNBC.

Anul trecut, SK Telecom și firma americană Joby Aviation au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta taxiuri aeriene pentru piața sud-coreeană. Joby Aviation este un producător de așa-numite vehicule electrice cu decolare și aterizare verticală. Aceste vehicule electrice zburătoare sunt considerate ca fiind o modalitate de a transporta oamenii în orașele aglomerate și de a evita traficul.

SK Telecom și Joby Aviation încearcă să profite de sprijinul guvernului. Ha Min-yong, directorul de dezvoltare al SK Telecom, a declarat la CNBC, că serviciul de taxi aerian al companiei va fi disponibil în scop comercial “undeva la mijlocul anului 2025”, înainte de a se extinde în alte domenii, cum ar fi logistica.

“Deci, până în 2025, dacă vom putea dovedi că calitatea serviciului este acceptabilă pentru publicul larg, cu siguranță și, de asemenea, securitate, atunci guvernul va permite operatorului să extindă aria serviciului, inclusiv logistica și turismul, precum și serviciile legate de medicină”, a declarat Ha la evenimentul Mobile World Congress din Barcelona, Spania.

SK Telecom caută să își extindă activitatea dincolo de a fi un operator tradițional de telefonie mobilă și are în vizor noi domenii, precum inteligența artificială și taxiurile zburătoare. Aceste aeronave vor necesita conectarea la rețelele 5G de ultimă generație pentru a funcționa și a zbura, eventual în mod autonom. Aici intervine domeniul de expertiză al SK Telecom.

Deși această formă de transport se află într-un stadiu incipient, compania de consultanță Roland Berger preconizează că, până în 2050, vor fi utilizate aproape 160.000 de drone electrice nepilotate în întreaga lume. Acestea vor genera un venit anual de aproape 90 de miliarde de dolari, potrivit companiei.

 

Sursa foto: Facebook/Joby Aviation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *