Ocean Credit IFN lansează mâine o emisiune de obligațiuni, cu o dobândă de 8,75% pe an

Redacția nov. 2, 2021 0 comentarii
ocean credit

Ocean Credit IFN listează mâine prima sa emisiune de obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București. Seria de obligațiuni se va tranzacționa sub simbolul OCIFN26E și va oferi investitorilor un cupon de 8,75% în euro, unul dintre cele mai mari din piața SMT a Bursei.

Listarea vine în contextul în care instituția financiară nebancară (IFN), care oferă credite 100% digitale clienților de retail, a atras în iulie aproape 1,84 milioane de euro, în cadrul unei oferte de obligațiuni adresate investitorilor profesionali și intermediate de SSIF Goldring.

Cererea pentru titlurile Ocean Credit a fost la momentul plasamentului privat de aproape două ori mai mare decât pragul de succes, iar oferta s-a încheiat prin vânzarea unui număr de 18.668 obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro.        

Obligațiunile listate mâine au scadența în 2026, dar vor putea fi răscumpărate anticipat după 3 ani. Titlurile cu venit fix oferă o dobândă de 8,75% pe an, în euro, cupoanele fiind plătite trimestrial.

Fondurile atrase de Ocean Credit prin obligațiuni contribuie la susținerea ritmului agresiv de creștere a portofoliului de credite, dar și pentru dezvoltarea produsului Delfin, o linie de credit de tip revolving atașată unui card de debit, ce a fost lansată în octombrie și care în scurt timp va putea fi accesată și din aplicația de transfer instant și scor de credit Volt.

Noul produs Delfin poate înlocui cu succes cardurile de credit și oferă acces online la sume de până la 9.000 de lei, pornind de la costuri fixe de 5 lei pe zi. Costurile și limita de credit sunt personalizate în funcție de profilul de risc al utilizatorului și istoricul de creditare.

“Fiind un IFN 100% digital, care “împrumută altfel”, ne-am adresat pieței de capital pentru susținerea dezvoltării unui produs unic – o linie de credit revolving ce poate fi accesată instant, fără nevoia de a fi conectată la un card de credit, așa cum se întâmplă în mod tradițional la bănci. Astfel, ne propunem să intrăm în competiție cu cardurile de credit, o piață evaluată la aproximativ 3 miliarde de euro, cu un mesaj care ne diferențiază: Transformă-ți cardul de debit într-unul de credit și economisește la comisioanele de emitere, retragere și administrare specifice cardurilor de credit bancare”, a declarat Radu Ciorbă, fondator al Ocean Credit și al fintech-ului Volt.

Ocean Credit și-a început activitatea în 2015 ca o instituție financiară nebancară cu ADN fintech. Companiei intenționează să creeze o singură linie de credit pentru toate nevoile de împrumut, eliminând astfel stresul clienților de a gestiona în paralel mai multe produse de credit.

Compania a acordat în ultimele 12 luni credite în valoare de 30 milioane de lei și înregistrează o rată compusă de creștere a portofoliului de peste 150%.

Sursa foto: Ocean Credit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *