OMV Petrom anunță că va instala cel puțin 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice, până în 2022. Toate benzinăriile vor avea cel puțin o stație

statii incarcare, masini electrice

OMV Petrom anunță că va instala cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra rapidă în stațiile OMV și Petrom din România, până la finalul anului 2022, printr-un parteneriat cu Renovatio, operatorul celei mai mari rețele de stații de reîncărcare din țară.

Toate locațiile vor avea cel puțin o stație de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puțin 20 dintre acestea vor avea stații de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă rețea de stații de reîncărcare ultra rapidă din România, potrivit companiei.

Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcție de configurația bateriei și de compatibilitățile tehnologice ale autovehiculului cu soluția de încărcare. Ținta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puțin de 20 de minute. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât și în zone urbane.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil, afirmă: „Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung și vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulți români optează pentru autovehicule electrice și hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opțiune pe scară largă, în special pe distanțe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opțiuni de mobilitate.”

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a instalat, în cadrul unui proiect pilot, prima stație de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV. În anul 2020, OMV Petrom a anunțat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de stații de reîncărcare în stații de distribuție OMV și Petrom din România și Bulgaria.

OMV Petrom este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui martie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

Rețeaua e-charge a companiei Renovatio este astăzi cea mai mare rețea din România, cu peste 270 de puncte de încărcare, dintre care 120 oferă încărcare rapidă și ultra-rapidă. Rețeaua e-charge acoperă peste 2.500 km din coridoarele principale de transport din România precum și marile aglomerări urbane.

Sursa foto: OMV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *