Opel a acceptat o amendă de 64,8 mil. euro pentru vânzarea de mașini diesel cu emisii mai mari decât cele raportate

Opel

Opel a acceptat o amendă de 64,8 milioane de euro pentru vânzarea de mașini diesel cu emisii mai mari decât raportase autorităților de reglementare germane în transporturi, potrivit unui raport de presă, scrie Automotive News Europe.

Opel și-a reiterat opinia că toate vehiculele sale au respectat cerințele legale în orice moment, dar a acceptat amenda. Deocamdată mai multe amănunte nu au fost anunțate.

În același timp, producătorul auto global Stellantis NV, în portofoliul căruia se află Opel, a convenit un parteneriat cu start-up-ul italian TheF Charging pentru a crea o rețea europeană de încărcare publică accesibilă tuturor vehiculelor electrice, au declarat marți cele două companii.

În cadrul parteneriatului, companiile vor dezvolta în comun puncte de încărcare rapidă în peste 15.000 de amplasamente și două milioane de locuri de parcare în toată Europa până în 2025.

Rețeaua, care va rezerva condiții exclusive pentru clienții Stellantis, este așteptată să fie operațională în 2021, primele stații de încărcare care vor fi construite în Italia.

Potrivit Reuters, nu au fost furnizate detalii financiare asupra aranjamentului dintre cele două companii.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *