OUG pentru voucherele persoanelor cu venituri mici, pe masa guvernului. Jumătate din cei 3,1 miliarde de lei vin din bugetul național / Nu se știe când vor fi livrați banii promiși încă din aprilie

G4Media mai 9, 2022 0 comentarii
bani, lei, finante, bancnote, pensie

Guvernul discută în ședința de luni un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru privind acordarea de vouchere sociale persoanelor vulnerabile pentru compensarea unei părţi din cheltuielile cu hrana, potrivit agendei guvernului. E vorba despre voucherele promise în aprilie de guvern în valoare de 50 de euro/lună și despre care inițial executivul susținea că vor fi plătiți din fonduri europene.

Doar că ulterior ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că jumătate din valoarea totală de 3,1 miliarde lei va fi reprezentată de fonduri bugetare, fără să indice însă sursa banilor și dacă aceștia vor fi tăiați de la alte obiective.

Boloș a anunțat că lista de beneficiari finali cuprinde circa 2.861.000 de persoane, potrivit Agerpres.

Nu e clar în acest moment când vor ajunge banii la beneficiari și nici în ce formă.

“Ministerul Fondurilor va fi cel care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale şi mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare din reţeaua pe care o au emitenţii de carduri pentru a-şi putea cumpăra produsele alimentare de bază de care au nevoie”, explica Boloş.

El anunţa că, în acelaşi timp, va începe procesul de distribuire a cardurilor, dar va dura o perioadă până când acestea vor ajunge la beneficiari.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.