Panasonic vrea să construiască o a treia fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Oklahoma, SUA

Redacția apr. 17, 2023 0 comentarii
incarcare masini electrice

Panasonic Holdings din Japonia, care este furnizor de baterii pentru producătorul de vehicule electrice Tesla, a declarat duminică că ia în considerare construirea unei fabrici de baterii în Oklahoma, a treia fabrică a sa din Statele Unite, transmite Reuters, citat de News.ro.

„Panasonic a încheiat un acord cu statul Oklahoma, care defineşte eligibilitatea şi termenii stimulentelor în temeiul Legii LEAD din Oklahoma”, a declarat compania pentru Reuters, într-un e-mail, făcând referire la pachetul de stimulente pe care statul l-a stabilit pentru a atrage companiile majore în cadrul Parcului industrial MidAmerica din Pryor.

„Nu există alte decizii specifice care au fost luate de către Companie. Vom împărtăşi mai multe informaţii pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, se arată în comunicat.

Decizia Panasonic de a lua în considerare Oklahoma, despre care a scris mai devreme agenţia de presă Kyodo, vine pe fondul creşterii vânzărilor de vehicule electrice, iar alţi producători de vehicule electrice, în afară de clientul său Tesla, caută conglomeratul japonez ca posibil furnizor de baterii.

Panasonic este în discuţii şi cu Stellantis şi BMW cu privire la construirea unei noi fabrici de vehicule electrice în America de Nord, a relatat Wall Street Journal, luna aceasta.

Compania japoneză a respins în iulie Oklahoma, ca locaţie pentru cea de-a doua sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice, alegând Kansas în schimb, pentru a produce baterii pentru Tesla.

Oficialii statului Kansas au spus că investiţiile de până la 4 miliarde de dolari vor crea până la 4.000 de locuri de muncă.

Sursa foto: ACEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *