Parlamentul a adoptat o lege prin care companiile sunt încurajate să ofere angajaților abonamente pentru sport

Sala de sport fitness Pexels Foto: Sălile de sport, închise / Pexels.com

Parlamentul a adoptat o lege prin care angajații vor putea beneficia de abonamente pentru sport, dar și programe de recuperare medicală din partea firmelor unde lucrează.

Săptămâna aceasta a fost adoptată o inițiativă care permite angajatorilor să își deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an/angajat.

„Legea adoptată de Parlament, pe care am co-inițiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III și pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport și alte facilități sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport și mișcare, să aibă un stil de viață mai sănătos”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, conform unui comunicat de presă al USR.

Potrivit USR, proiectul de lege completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scopul de întreținere, profilactic sau terapeutic. Cheltuielile vor fi deductibile în limita echivalentului a 400 de euro pe an.

De această facilitate fiscală vor beneficia atât salariații, cât și cei care au venituri din activități independente.

Conform ultimului raport al Comisiei Europene din 2021 privind profilul de țară, speranța de viață în România rămâne printre cele mai scăzute din UE, cu aproape 6 ani sub media UE. Aproape jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, care includ îndeosebi activitatea fizică scăzută – alături de factori precum consumul de tutun, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool – pe lângă factorii de mediu, cum ar fi poluarea atmosferică.

Foto: Sălile de sport, închise / Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *