Patru acționari ai One United au vândut vineri un pachet de peste 6% din acțiunile companiei, în valoare de aproape 220 milioane lei/ Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au rămas împreună cu 50,03% din capital

One United Properties Sursa foto: One United Properties

Patru acționari ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, printre care și cei doi cofondatori, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, au vândut vineri pe bursă un pachet de peste 6,16% din acțiunile companiei, o tranzacție în valoare de aproape 220 milioane lei, în urma căreia cei doi cofondatori au rămas împreună 50,03% din capitalul social al companiei.

Cei patru acționari semnificativi care au vândut acțiunile sunt cofondatorii Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest), Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) și Membrul Consiliului de Administrație Marius Diaconu (prin Altius S.A.).

Numărul de acțiuni vândute a fost de 234.205.285 acțiuni. Vineri, acțiunile One erau cotate la 0,936 lei, drept urmare valoarea tranzacției se ridică la peste 219 milioane de lei.

Compania transmite că tranzacția a fost realizată cu scopul de a crea lichiditate și de a consolida baza de acționari, permițând noilor investitori instituționali să achiziționeze pachete de acțiuni în Companie.

„De la momentul IPO-ului din 2021, One United Properties a traversat cu succes multiple provocări ale pieței. La începutul acestui an, am observat un interes tot mai ridicat din partea investitorilor instituționali globali pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni în compania noastră. Pentru a răspunde acestei cereri, am decis să realizăm o tranzacție inedită, menită să faciliteze captarea acestui interes instituțional, generând în același timp lichiditate. Acest proces a fost realizat prin utilizarea unui cadru special, care, pe de o parte, a permis executarea rapidă și, pe de altă parte, a asigurat un nivel ridicat de flexibilitate.

În calitate de acționari și membri ai consiliului de administrație, angajamentul nostru față de viziunea și creșterea continuă a One United Properties rămâne neschimbat. Această tranzacție nu reprezintă un exit, ci o inițiativă strategică ce vizează îmbunătățirea structurii noastre de acționariat și consolidarea guvernanței, printr-o prezență instituțională sporită în cadrul companiei. Intenționăm să reinvestim majoritatea capitalului obținut din această tranzacție în următoarea majorare de capital a companiei, capital care va susține planurile de creștere ale companiei în acest an.  Prin urmare, vrem să contribuim la dezvoltarea și extinderea continuă a afacerii One United Properties, în conformitate cu strategia pentru 2030. Le mulțumim tuturor investitorilor instituționali pentru încrederea acordată”, au declarat în comun acționarii vânzători.

În urma tranzacției, co-fondatorii Companiei, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu dețin împreună 50,03% din capitalul social al One United Properties.

Cele 234 de milioane de acțiuni au fost plasate către peste 60 de investitori locali și internaționali. One United Properties afirmă nu va obține niciun venit în urma acestei tranzacții, însă acționarii vânzători doresc să utilizeze capitalul atras pentru a subscrie acțiuni în următoarea majorare de capital al Companiei.

Tranzacția a fost intermediată de SSIF Swiss Capital în calitate de Global Coordinator și Bookrunner. Filip & Company a acționat în calitate de consilier juridic al acționarilor vânzători.

Sursa foto: One United Properties

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *