Personalul Amazon care lucrează la Alexa, Kindle și Halo este primul care pleacă în runda de concedieri. Investitorii doresc reduceri suplimentare de personal

amazon, kindle Sursa foto: Pixabay

La scurt timp după ce Andy Jassy a anunțat „cea mai dificilă” decizie din scurtul său mandat ca director executiv al Amazon, de a tăia aproximativ 10.000 de poziții în companie, „toporul” a început să se îndrepte asupra diviziilor de hardware cu marjă scăzută și costisitoare ale companiei, scrie Financial Times.

Potrivit mai multor angajați contactați de Financial Times, echipele care lucrează la asistentul vocal Alexa, Kindle ereader și dispozitivul de urmărire a sănătății Halo au fost printre primii cărora li s-a spus că se numără printre concedierile care au loc luna aceasta.

„Nu este surprinzător că de acolo au decis să înceapă”, a spus un angajat al echipei Kindle. „Ceea ce nu este clar pentru niciunul dintre noi este dacă se termină acolo.”

Demiterile Amazon vin ca parte a vânzării ample de acțiuni tehnologice și a reducerii numărului de angajați din sector.

Însă investitorii de pe Wall Street sunt încă nemulțumiți cu aceste concedieri, spunând că conducerea Amazon face prea puțin pentru a „îmblânzi” forța de muncă care s-a dublat în timpul pandemiei.

Investitorii vor o profitabilitate mai mare a companiei, care și-a scăzut capitalizarea de la 1,8 miliarde de dolari în urmă cu un an la 940 de miliarde de dolari în prezent. Valul de reduceri de locuri de muncă se concentrează pe poziții corporative și tehnologice costisitoare, mai degrabă decât pe depozitele și centrele care alcătuiesc marea majoritate a forței de muncă globale de 1,5 milioane.

Încă nu este clar unde de unde vor fi reduse toate cele 10.000 de roluri, iar numărul reducerilor ar putea fluctua în jurul acestei cifre, a spus o persoană familiarizată cu strategia companiei.

Într-un memoriu adresat personalului, Jassy a sugerat că chiar și „vacile sacre”, cum ar fi magazinul online, ar putea fi lovite în lunile următoare. Deja o înghețare a angajărilor este în vigoare în întreaga companie.

Vânzările de pe magazinul online Amazon au scăzut de la 106 miliarde dolari la 102 miliarde dolari în prima jumătate a anului, înainte de a înregistra o redresare în trimestrul al treilea, mulțumită parțial unui Prime Day reprogramat. Cu toate acestea, creșterea globală a veniturilor, inclusiv cloud, a scăzut în acest an la 7,3 și 7,2% în primele două trimestre, cea mai scăzută rată din mai mult de două decenii.

În nota sa, pe care Amazon a postat-o ​​mai târziu pe blogul său, Jassy a pregătit scena pentru mai multe concedieri majore în restul acestui an și în următorul.

Această amenințare a generat frică și tensiune în cadrul companiei. Peste 20.000 de angajați s-au alăturat unui canal de discuții pe Slack, instrumentul intern de comunicare în muncă, pentru a împărtăși că au fost concediați, pentru a afla soarta altor colegi sau pentru a oferi sfaturi cu privire la pașii următori.

Dispozitivele asistent vocal Alexa au fost cele mai vândute la evenimentul de vânzări Prime Day al companiei, deși sunt de obicei foarte reduse. Pornind ca un proiect „de suflet” pentru fondatorul Amazon, Jeff Bezos, echipa Alexa nu a consolidat încă nicio utilitate profitabilă pentru dispozitiv, așa cum a fost intenția. Utilizatorii folosesc în mod regulat doar o fracțiune din cele aproximativ 30.000 de „abilități” Alexa create de Amazon și dezvoltatorii externi.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *