Peste 2 milioane de euro din contul lui Lucian Duță din Elveția au fost virate către ANAF/ Fostul șef al CNAS a fost condamnat la 6 ani de închisoare într-un dosar cu un prejudiciu de 6,3 milioane de euro

G4Media iul. 28, 2022 0 comentarii
Lucian Duță

Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a virat astazi către ANAF 2.1 milioane de euro, parte din prejudiciu constatat în dosarul fostului șef al CNAS, Lucian Duță, condamnat recent la 6 ani de închisoare pentru corupție. Banii fuseseră sechestrati de DNA dintr-un cont al lui Duță din Elveția. Pentru recuperarea întregului prejudiciu, Fiscul va scoate la licitație și proprietățile sechestrate de la fostul șef al Casei de Sănătate.

Comunicatul ANABI

“ANABI a virat, din contul unic, suma de 10.454.343,34 lei cu titlu de confiscare, într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie şi în care instanţa de judecată, Curtea de Apel Bucureşti, a pronunţat, săptămâna aceasta, o hotărâre judecătorească definitivă.

Atunci când funcţiile şi atribuţiile ANABI sunt utilizate de către autorităţile judiciare, în fazele incipiente ale procesului penal, eficienţa măsurilor asigurătorii este reflectată, la sfârşitul procesului penal, în sume concrete virate la bugetul de stat sau care contribuie la despăgubirea victimelor.

Principiile după care se desfăşoară activitatea Agenţiei sunt legalitatea, confidenţialitatea, integritatea, autonomia operaţională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor.”

Context 

Lucian Duță, fostul șef PDL al Casei de Sănătate, a fost condamnat definitiv, luni, la 6 ani cu executare pentru că a luat mită pentru implementarea cardului de sănătate, potrivit minutei de ședință. Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București.

Duță, care fusese condamnat în primă instanță tot la 6 ani de închisoare, a formulat în luna mai o cerere pe care a depus-o la Curtea de Apel București, în care solicită repunerea pe rol a procesului, invocând decizia Curții Constituționale a României privind prescripția faptelor.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.