Peste 450 de companii s-au retras din Rusia, în timp ce 38 de firme refuză în continuare să încheie relațiile cu piața rusă

logo

Peste 450 de companii și-au anunțat retragerea din Rusia, însă mai sunt unele firme care și-au continuat activitatea în țară, în ciuda sancțiunilor impuse și a criticilor primite de la consumatori.

Universitatea Yale a realizat o listă completă cu toate companiile care au plecat din Rusia, de la cele care au ales să încheie complet relația cu țara, care au suspendat activitatea în țară, și-au redus activitatea, până la cele care au amânat viitoarele investiții sau chiar și firmele care au mers contra curentului și au decis să rămână.

Un număr de 169 de companii au ales să plece din Rusia, printre acestea se numără Accenture, Airbnb, Bolt, Netflix, OMV, Uber sau Deloitte. Circa 190 de companii au ales să-și suspende activitatea, inclusiv Adidas, Apple, H&M sau McDonald’s și 30 de companii au redus activitatea în țară (Bosch, Pepsi, Whirlpool, Nokian Tyres). În același timp, 54 de companii au amânat viitoarele investiții și proiecte în Rusia (Danone, Nestle, Unilever, Philip Morris), iar 38 de firme refuză în continuare să iasă de pe piața rusă (Asus, Metro, Decathlon, Raiffeisen).

Lista completă, actualizată, a companiilor care și-au redus sau suspendat operațiunile în Rusia, precum și a celor care rămân, la data de 23 martie, este realizată de Universitatea Yale și poate fi văzută mai jos.

Descărcați lista făcând clic aici.

Listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.