Peste 52.000 de semnături pentru desfiinţarea pensiilor speciale, anunță USR/ Cătălin Drulă: “Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR”

Redacția apr. 9, 2023 0 comentarii
pensii speciale protest USR 1

USR anunţă că în doar o săptămână, peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor speciale pe site-ul lansat de formațiunea politică.

USR spune că a lansat campania de strângere de semnături ”pentru a pune presiune pe parlamentarii PSD şi PNL şi pentru a-i împiedica să pună în pericol viitorul României de dragul propriilor privilegii”.

„Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia unei coaliţii care pune privilegiaţii pe primul loc şi e pregătită să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele şi autostrăzile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR”, afirmă preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Săptămâna viitoare, proiectul privind pensiile speciale va fi dezbătut în comisiile din Camera Deputaţilor, iar USR anunţă că a depus zece amendamente care să elimine pensiile speciale, considerând că soluţia corectă este trecerea la contributivitate a tuturor pensiilor speciale, pentru că toţi oamenii trebuie să primească pensie pe baza aceloraşi reguli.

”Conform angajamentelor din PNRR, adoptarea legii pensiilor speciale avea ca termen finalul anului 2022. Pentru că legea nu a fost adoptată, România nu poate depune a treia cerere de plată prin PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, şi riscă să piardă o mare parte din aceşti bani”, afirmă reprezentanţii USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *