Petrom a scumpit carburanții în prima zi a săptămânii/ Motorina a devenit mai scumpă decât benzina, după ce prețul a fost majorat și după-amiază

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților din România a scumpit benzina și motorina luni 31 iulie. La miezul nopții, benzina și motorina s-au scumpit cu câte 5 bani pe litru. Apoi, în cursul după-amiezii, prețul motorinei a mai urcat cu încă 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,80 lei și 6,86 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,84 și 6,90 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în data de 31 iulie 2023 un preț al benzinei standard de 6,85 lei pe litru și de 6,89 lei/litru pentru motorina standard. În cursul dimineții, prețul era de 6,84 lei/litru.

Seria scumpirilor la Petrom, după aproape o luni de prețuri stabile a început marțea trecută, când prețurile au urcat cu câte 5 bani pe litru. Apoi, miercuri la prânz, prețurile au mai urcat cu 3 bani pe litru. Iar vineri dimineață, benzina și motorina standard de la Petrom s-a scumpit din nou, cu încă 5 bani pe litru.

Iar după majorările de preț de astăzi, benzina este mai scumpă cu 18 bani pe litru față de marțea trecută, iar motorina, cu 23 de bani pe litru.

Scumpirea din această după-amiază face ca motorina să aibă iar un preț mai mare decât benzina. La finele lunii mai din acest an, benzina standard de la Petrom a devenit mai scumpă decât motorina standard. A fost o premieră a ultimilor ani, în condițiile în care în toamna anului trecut motorina era mai scumpă cu 1,5 lei pe litru decât benzina.

Comentarii

  1. Intr o saptamana crestere de 14 bani la litrul de motorina. Dar sunt statii Petrom in Bucuresti (si nu numai) unde pretul e de 6.84 lei.
    Sa tot traim (bine) in tara mafihotilor si a iudelor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *