Petrom a ieftinit carburanții, înaintea reducerii de 7 bani din weekend, valabilă în unele stații

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit vineri 24 noiembrie benzina și motorina cu 4 bani pe litru, cu câteva ore înaintea  reducerii de 7 bani pe litru pe care o aplică în weekend în unele stații.

Această promoție este activă în fiecare weekend, de vineri, ora 23:00, până duminică, ora 23:00 în 123 de stații Petrom.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, are vineri următoarele prețuri: 6,58 lei pentru un litru de benzină standard și 7,22 lei pe litru în cazul motorinei standard. Sunt exact aceleași prețuri de weekendul trecut, când era valabilă promoția de 7 bani pe litru și fusese aplicată și o reducere de preț de încă 5 bani.

Petrom a mai ieftinit și luni, 20 noiembrie 2023, benzina și motorina cu câte 3 bani pe litru. 

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,52 lei și 6,59 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,20 lei și 7,23 lei. De la 1 noiembrie, zi în care motorina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 30 de bani, iar al motorinei cu 34 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,6%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *