Încă o ieftinire a carburanților la Petrom, pe lângă promoția de weekend din unele stații

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a continuat sâmbătă, 18 noiembrie, reducerile de prețuri ale benzinei și motorinei.

Ieftinirile sunt de 12 bani pe litru, iar în acestea au fost incluse și reducerile promoționale de câte 7 bani pe litru pe care Petrom le aplică în o treime din stațiile sale la final de săptămână. Astfel, în fiecare weekend, de vineri seara de la ora 23 până duminică seara la ora 23, prețurile sunt reduse cu 7 bani pe litru. Campanii similare au mai fost desfășurate de Petrom și anii trecuți.

Cea mai recentă modificare de preț a fost făcută weekendul trecut, când scăderile de preț au fost de 16 bani pe litrul de motorină și 12 bani pentru litrul de benzină. Luni, după încheierea promoției, stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișa  un preț de 6,71 lei pentru un litru de benzină standard și 7,34 lei pe litru în cazul motorinei standard. Marți, prețul benzinei a mai scăzut cu un ban.

Acum, cu noile ieftiniri, stația Petrom Vitan are următoarele prețuri: 6,58 lei pentru un litru de benzină standard și 7,22 lei pe litru în cazul motorinei standard. Ambele, cu 12 bani mai mici decât în ziua de luni. Fără promoție, ieftinirea ar fi de 5 bani.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,54 lei și 6,66 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,22 lei și 7,30 lei. De la 1 noiembrie, zi în care benzina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 23 de bani, iar al motorinei cu 27 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

Comparativ cu luna trecută, scrie peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,7%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 3,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

 

Comentarii

  1. Mergeți vă rog și prezentați prețul carburanților la stațiile Petrom din țară ex. Găești 20.11.2023 7,26 Ron/ L Motorina . Bucureștiul are statut special ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *