Petrom a ieftinit din nou benzina standard

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit joi 05 octombrie benzina standard cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei standard a scăzut cu 1 ban pe litru, după o serie de scumpiri care au dus prețul motorinei spre 8 bani pe litru.

Precedenta ieftinire a benzinei standard a avut loc luni, 02 octombrie, când prețul a mai scăzut cu 5 bani pe litru. Tot o ieftinire de 5 bani a fost aplicată și joi 28 septembrie.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă marți între 7,12 lei și 7,18 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,78 și 7,81 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi 05 octombrie, un preț de 7,17 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,80 lei pentru cel de motorină standard. Diferența dintre benzină și motorină a urcat la 63 de bani.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0,6 %, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 2 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 19 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *