Petrom a ieftinit iar carburanții, după reducerea cu doi bani a prețului benzinei de Mărțișor, la amiază

Statie Petrom 5

Petrom a ieftinit și motorina după ce pe 1 martie a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. A fost prima reducere de preț după o serie de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024. De atunci, prețurile au crescut cu 55 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 42 de bani pe litru în cazul motorinei.

Ieftinirea aplicată motorinei la miezul nopții, conform Monitorul Prețurilor, este de 4 bani pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează sâmbătă, 02 martie 2024, următoarele prețuri: 7,15 lei pentru un litru de benzină standard și 7,52 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,10 lei și 7,16 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,50 lei și 7,53 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 4,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 15 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 4-lea in Uniunea Europeana în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 5 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru, Cehia și Malta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *