Petrom, încă o scumpire a carburanților

Redacția sept. 20, 2023 2 comentarii
Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit din nou carburanții. Potrivit Monitorul Prețurilor, schimbările de preț au avut loc marți după amiază, 19 septembrie, când benzina și motorina standard s-au scumpit cu câte 3 bani pe litru.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,25 lei și 7,31 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,56 și 7,59 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează miercuri, 20 septembrie, un preț de 7,30 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,58 lei pentru cel de motorină standard.

Precendenta majorare de preț de la Petrom a avut loc miercuri, 13 septembrie. Atunci,benzina și motorina s-au scumpit cu încă 4 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor, după o majorare de preț cu 5 bani pe litru aplicată luni, 11 septembrie. 

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 92 de bani pe litru, iar benzina cu 63 de bani pe litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online.ro, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 3,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 2,2 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 8 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Malta și Polonia. Și în cazul motorinei, țara noastră este situată tot pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Comentarii

  1. Niște jigodii forțează această creștere pentru a determina renunțarea la vehiculele pe combustibili fosili, în favoarea celor electrice. Nu se vor opri aici, alternativa ar fi, să și le bage undeva, au două posibilități, anal, sau în originea maternală a lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *