PNL a lansat o campanie de imagine pe tema cotei unice pentru a acoperi scandalul vilei de lux pentru Iohannis și pierderea identității din cauza listelor comune cu PSD

PNL Nicolae Ciuca Lucian Bode marcel Bolos Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți lideri PNL, în frunte cu președintele Nicolae Ciucă, au lansat în ultimele trei zile mesaje promovate insistent la televiziunile apropiate și pe net pe tema cotei unice de impozitare. Mesajele au venit pe fondul lipsei unei dezbateri reale în societate pe acest subiect, după ce PSD a abandonat temporar intenția de a introduce impozitarea progresivă a veniturilor angajaților și profitului companiilor.

Principalii lideri PNL care au dat mesaje în apărarea cotei unice sunt Nicolae Ciucă, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, șeful Comisiei de Finanțe din Camera Deputaților – Bogdan Huțuca, Tănase Stamule și secretarul de stat în Finanțe Marius Andrieș.

Ciucă a declarat într-un clip postat pe rețelele sociale că este ”o linie roșie peste care nu vom trece”.

De ce a lansat PNL această campanie de imagine într-un moment în care liderii PSD au eliminat de pe agenda coaliției schimbarea regimului fiscal?

Surse din PNL au declarat pentru G4Media că liberalii vor să transmită electoratului mesajul că partidul își păstrează identitatea de dreapta chiar dacă va candida pe liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare și negociază candidați comuni și la alegerile locale din anumite județe.

Reamintim că mai mulți lideri PNL au criticat decizia de a merge pe liste comune cu PSD și au votat împotriva deciziei, spunând că partidul își va pierde identitatea prin alipirea de partidul condus de Marcel Ciolacu.

Al doilea motiv pentru care PNL a lansat campania de PR e încercarea de a acoperi scandalul vilei de lux pregătite de Regia Protocolului de Stat pentru Klaus Iohannis. Recorder și G4Media au dezvăluit că RAAPPS, aflată în subordinea guvernului, investește 7 milioane de euro în renovarea vilei aflate în centrul Bucureștiului.

Subiectul a devenit viral pe rețelele sociale, iar partidele de opoziție au organizat acțiuni de protest. Liderii USR și AUR au criticat coaliția PSD-PNL pentru cheltuirea unei sume ”imense” pe o reședință de protocol, în timp ce guvernul a impus angajaților și antreprenorilor noi taxe și impozite.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *