Portugalia relaxează restricțiile pentru călătorii din UE, începând de luni

Porto, Portugalia

Portugalia va relaxa începând de luni restricțiile pentru persoanele care dețin un certificat sanitar european și nu va mai cere un test negativ Covid-19 înainte de intrarea pe teritoriul țării, potrivit unui decret publicat duminică și citat de BFM TV.

Persoanele care dețin un certificat european digital sau orice alt document recunoscut de vaccinare vor fi scutite de prezentarea unui test negativ la sosirea pe teritoriul național, potrivit deciziei guvernului.

Certificatul Covid digital al UE atestă fie vaccinarea, fie un test negativ sau dovada că o persoană a fost infectată cu Covid-19 în ultimele șase luni.

Ca multe alte țări europene, Portugalia cerea de la începutul lui decembrie ca persoanele peste 12 ani, chiar dacă erau vaccinate, să prezinte teste negative pentru a putea intra în țară.

Această nouă decizie a guvernului de la Lisabona vine în urma recomandărilor europene privind coordonarea regulilor aplicabile pentru deplasările în cadrul UE și evitarea impunerii de restricții pentru persoanele care dispun de un certificat sanitar european.

La fel ca majoritatea țărilor din lume, Portugalia se confruntă cu un avans al noilor cazuri de infectare cu varianta Omicron. Sâmbătă, Portugalia a anunțat 41.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore și 44 de decese.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.