Poșta Română a început procesul de restructurare al tuturor angajaților

posta romana Sursa foto: Posta Romana, Facebook

Compania Națională Poșta Română a început procesul de restructurare a organigramei de personal, care are ca scop final creșterea calității serviciilor către clienți, prin debirocratizare, automatizare și retehnologizare, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Unele departamente vechi din administraţia centrală a Poştei Române vor fi transformate în unităţi de afaceri independente şi se va numi o nouă echipă managerială în cadrul companiei.

Concret, se vor transforma unele departamente vechi din administraţia centrală în unităţi de afaceri independente, se vor reaşeza procesele decizionale şi se va numi o nouă echipă managerială. Această reorganizare este un proces de durată şi va fi implementată prin decizii de management succesive, care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcţionare a Administraţiei Centrale. Dintr-o structură de control, administraţia va deveni o structură de susţinere a reţelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ. Unităţile de afaceri au, începând de astăzi, misiunea să atragă business şi vor opera independent faţă de administraţia centrală”, se menţionează în comunicatul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Noua echipă managerială a CNPR este formată din:

Constantin Cristian Tapalagă – director Unitate de Afaceri Curierat,

Alexandru Butiseacă – director Departament Economico-Financiar,

Florin Gabriel Bulumac – director Departament Clienţi şi Vânzări,

Florin Valentin Gliga – director Departament Resurse Umane,

Emil Ion Ciorîia – director Unitate de Afaceri Servicii Financiare,

Ovidiu Vasile Călin – director Departament Infrastructură,

Claudia Florentina Radu – director Departament Juridic,

Alexandru Ioan Brătianu – director Unitate de Afaceri Logistică,

Radu Ursanu – coordonator Corpul de Control al directorului general,

Silviu Mărgean – director Unitatea de Afaceri Imobiliară,

Oana Anghelescu – director Departament Transformare Digitală,

Adrian Mircea Grecu – director Unitate de Afaceri Imprimate.

„În primul rând ţintim să eliminăm birocraţia. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai uşor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituţia hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieţei”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Modernizarea Poştei Române este o decizie asumată atât prin programul de Guvernare 2021-2024, cât şi prin Memorandumul privind strategia de dezvoltare şi diversificare economică a Companiei prin DART, aprobat de Guvernul României.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Sursa foto: Posta Romana, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *