PPC lansează achiziție de cabluri și conductoare de 190 milioane lei pentru reabilitarea rețelei din Muntenia, Banat și Dobrogea

E-Distributie - Statie Dumbravita 2

Grupul grecesc PPC, care a cumpărat rețeaua Enel din România, cumpără cabluri și conductoare de 190 milioane lei pentru înlocuirea rețelei deteriorate pe următorii trei ani. Achiziția se face pentru cele trei rețele de distribuție pe care PPC le administrează, anume Muntenia Sud, Banat și Dobrogea.

„Achiziție în vederea modernizării infrastructurii de rețele electrice, prin înlocuirea celor uzate moral sau fizic, în vederea îmbunătățirii/creșterii performanței acestora și a reducerii numărului intervențiilor de mentenanța pentru asigurarea condițiilor standardului de calitate în distribuția energiei electrice către consumatori”, citim în caietul de sarcini.

Grupul PPC este prezent pe piaţa din România începând cu luna octombrie 2023 când a semnat  contractul de vânzare-cumpărare a activelor Enel Romania. Societățile Rețele Electrice asigură distribuția energiei electrice în trei mari zone ale României: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat și Dobrogea pentru un număr de aproximativ 3 milioane de clienți.

Ceilalți operatori de distribuție din România sunt E.ON (Moldova), Electrica (Transilvania și Muntenia Nord) și Maquarie (Oltenia).

În energie, de la producător la client acasă, energia electrică trece prin rețeaua de transport și apoi de cea de distribuție zonală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *