Prefectul Capitalei anunță că va avea întâlniri cu reprezentanții magazinelor pentru a afla dacă s-a schimbat comportamentul cumpărătorilor de când au intrat în vigoare noile restricții privind ora de închidere

cumparaturi, cos cumparaturi, magazin Sursa foto: Pixabay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va avea, în cursul săptămînii viitoare, o întâlnire cu reprezentanții magazinelor pentru a afla dacă s-a schimbat comportamentul cumpărătorilor după ce au intrat în vigoare noile restricții care prevăd închiderea la ora 18.00, în funcție de rata de infectare, în week-end sau în fiecare zi.

„Vom avea discuții cu retailerii, în primul rând. Și cu marile magazine și cu micii retaileri. Să vedem care a fost comportamentul clienților, dacă au existat schimbări de comportament, între momentul la care magazinele se închid la ora 20.00 și momentul în are magazinele se închid la ora 18.00.”, a declarat Stoica, duminică, într-o intervenție la Digi 24.

Prefectul Capitalei a precizat că, în funcție de aceste analize, se poate discuta de eventuale modificări ale măsurilor adoptate pentru a combate răspândirea cazurilor de COVID-19.

Întrebat când vor fi făcute aceste analize, Alin Stoica a spus „imediat, săptămâna viitoare”.

„Vom solicita aceste date de la comercianți și vom avea o întâlnire cu dumnealor. Sau discuții, întâlnire virtuală”, a spus Alin Stoica.

Prefectul a declarat că „a avut unele semnale” că în anumite locuri a fost aglomerație.

„Acum nu știu dacă aceste aglomerări sunt diferite față de cele uzuale, pentru că avem informații că, de regulă, la închiderea programului există tendința de a se aglomera în anumite magazine în timpul săptămânii, de exemplu. (…) Există acel comportament de cumpărător de week-end, sâmbăta sau duminica ne facem cumpărăturile pentru întreaga săptămână și, da, este în mod normal mai aglomerat sâmbăta sau duminica în hipermarket”, a spus Alin Stoica.

Alin Stoica a spus că dorește să afle și dacă a fost respectată măsura ca în magazine să fie alocați 7 mp/client și dacă reprezentanții marilor magazine au alte propuneri pentru acest lucru.

Prefectul a precizat că ia în calcul extinderea regulilor pentru marile magazine și la micii comercianți, dar după ce va discuta cu retailerii care ar putea fi efectele unei astfel de măsuri.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *