Prefectul Capitalei anunţă, după întâlnirea cu retailerii, că magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin

G4Media apr. 7, 2021 0 comentarii
cumparaturi, cos cumparaturi, magazin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, după întâlnirea de miercuri cu retailerii, că magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin. De asemenea, toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi şi toate magazinele mari şi medii vor calcula clientela utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client, pentru a limita posibilitarea aglomerării. Stoica a adăugat că nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, iar până joi la prânz sunt aşteptate propuneri suplimentare pentru a diminua riscul de răspândire a coronavirusului, relatează News.ro.

„Toţi retailerii au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, vor respecta toate magazinele mari/medii calculul clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client. Toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi. Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afişa la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi un magazin. În funcţie de tipul de magazin şi de situaţia fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coşuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienţi. Până mâine la prânz aşteptăm propuneri suplimentare”, a transmis miercuri Alin Stoica.

Înaintea întâlnirii, prefectul Capitalei propunea adaptarea numărului de cărucioare/coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *