Premierul Florin Cîţu anunță că nu va mai exista un PNDL 3: „Prin Compania Naţională de Investiţii avem proiecte de 7 miliarde lei”

Redacția iun. 29, 2021 1 comentarii
Lucrări de reparații Valea Oltului - muncitori utilaje

Premierul Florin Cîţu a anunțat marți că nu va mai exista un nou Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în contextul în care președintele PNL Ludovic Orban a avansat ideea unui PNDL 3, cu o valoare de 40 miliarde lei, pentru anul viitor.

„Nu mai facem PNDL”, a spus Florin Cîțu.

El a declarat că au fost depuse proiecte de 7 miliarde de lei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) și prin acest program se vor finanţa drumuri, canalizare, gaze. „Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investiţiile au şi profitabilitate prin Compania Naţională de Investiţii. Mai sunt câteva modificări, dar investiţiile pe care le facem sunt investiţii profitabile, nu doar de dragul de a le face”, a explicat Florin Cîţu.

„Eu vorbesc despre ceea ce avem noi astăzi în CNI. Eu aşa lucrez, cu date. În CNI avem deja proiecte de 7 miliarde de lei şi pornim de aici. Putem să avansăm orice cifră vrem: 80 de miliarde, 90 de miliarde. Putem să avansăm ce vrem noi, dar astăzi şi ceea ce putem să finanţăm în momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei în CNI, acestea sunt proiectele, nu sunt mai multe. Dacă se vor depune mai multe proiecte bineînţeles că vom găsi surse de finanţare. Am spus că nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat, mai ales cele care nu pot să acceseze fonduri europene. Acea cifră este fundamentată de ceea ce avem. Repet, aş putea să spun orice altă cifră – 60 de miliarde ca să fie mai mult decât 40, dar nu ajută pe nimeni. Astfel de promisiuni făcea PSD de fiecare dată”, a afirmat Florin Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută marţi la Parlament, după dezbaterea moţiunii de cenzură.

Liderul PNL Ludovic Orban a avansat ideea unui nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală şi a anunţat că a purtat discuţii în teritoriu cu primarii liberali pentru a afla de la aceştia care ar fi cele mai bune metode de finanţare a unor proiecte locale din fonduri guvernamentale.

Foto: Lucrări de reparații pe Valea Oltului (Sursa: CNAIR)

Comentarii

 1. PNDL 3 va fi un fiasco.
  Risipă bugetară!
  Primari iresponsabili se fac ca fac proiecte in comunele lor.
  Teren de fotbal in panta, asfalt peste iarba, rigole si asfalt fara canalizare acestea sunt maretele proiecte din PNDL3!
  Adică sa pui asfalt si rigole fara scurgere acum ca vin alegerile si apoi sa le darami si sa faci peste 2 ani canalizare in satele romanesti.
  Apoi mai pui o data asfalt si rigole.

  Curat murdar sa finantam din buget primarii incompetenți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *