Premierul Florin Cîțu: Guvernul pregătește aplicarea primei etape a proiectului de facturare electronică

Redacția aug. 26, 2021 1 comentarii
florin citu

Guvernul pregătește aplicarea primei etape a proiectului e-facturare: facturarea electronică în relația B2G (business to government, afaceri – guvern/ administrație), a anunțat premierul Florin Cîțu.

“Am analizat astăzi, împreună cu ministrul Finanțelor și specialiștii din domeniu, stadiul proiectului e-Facturare. Este un proiect așteptat de mediul de afaceri, dar e-Facturare va avea rezultate bune pentru noi toți: venituri mai mari la buget, combaterea evaziunii fiscale și transparență în cheltuirea banilor publici”, a menționat premierul, într-o postare pe pagina sa de Facebook. “În perioada următoare vom pregăti în detaliu aplicarea primei etape a proiectului, facturarea electronică în relația B2G (business to government)”, a mai menționat Cîțu. Urmând pas ar fi B2B (business to business/ afaceri – afaceri).

Premierul a anunțat la începutul lunii că agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică (E-Facturare) pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice din septembrie 2021. Potrivit acestuia, măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.

Sursa foto: Florin Citu, Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *