Premierul Marcel Ciolacu, despre limitarea plăților cash: Sunt lucruri îndreptățite care au apărut în spațiul public și trebuie gândite și analizate. Nu e vorba de renunțare, e vorba să nu fie lumea afectată

sedinta de guvern, Marcel Ciolacu, premier Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că „sunt lucruri îndreptățite care au apărut în spațiul public” în ce privește plafonarea plăților cash, care „trebuie îndreptate”, însă susține că nu știe dacă modificarea plafoanelor e cea mai bună soluție.

„Nu e vorba de renunțare, e vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție”, a spus premierul.

„Este o problemă la micii întreprinzători, acolo cu plățile cash… să nu se facă cozi interminabile la bancă, cred că nimeni nu-și dorește acest lucru. De aceea vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile. Și cred că pe grupurile de produse, electrocasnice și lucruri necesare în gospodărie, să nu îngreunăm viața oamenilor. Aceste măsuri au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF. Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies și să critic propunerile unor experți de la ANAF. Nu a fost o propunere politică. Ministrul de Finanțe a venit și a zis că avem cea mai mare evaziune din Europa. Vorbim despre ea dar nu vrem să luăm nicio măsură. Echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment în coaliție nu am văzut nicio voce. Dar trebuie să ne hotărâm ce facem în România și în ce direcție mergem. Sunt lucruri întreptățile care au apărut în spațiul public și trebuie gândite și analizate. Dar prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale”, a spus Ciolacu.

Premierul a spus că luni se va întâlni cu băncile și apoi cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

 1. Cum citesc printre randuri:
  Si evazioniștii voteaza!
  😵
  Asta cu revizuirea e jocul de glezne a lui Moș Teaca!
  E un subiect pe sticla, vede poporul care nu ințelege dar sustinem evaziunes!😲😲

 2. Eu cred ca omul asta ne ia la misto!
  Pai bine mai ,,desteptule” tu nu stiai ca dupa ce o sa reduci platile cash toate bancile vor creste comisioanele? Stiai foarte bine dar a fost de fapt oferta de pace data bancilor ptr impozitul pus pe cifra de afaceri.
  Asta cu evaziunea este vrajeala pentru presa … celalalt geniu Ponta a pus plafonul la 10.000? A scazut evaziunea? NU. A CRESCUT!
  Este o metoda ptr control si dictatura PSD-PNL!

 3. e un do bitoc. ca toti ceilalti POOOLITICIENI cum isi zic si se cred ei. apasa butonul si gata! am luat masuri! fara sa realizeze ca dupa ce iau deshtul de pe buton incep nenorocirile!!! un om care a inceput sa lucreze la 37 de anisori (nu ma iau de amanta azi) si CARE SEMNALIZEAZA VADIT CA NU INTELEGE LEGILE SIMPLE ALE UNEI ECONOMII DE PIATA ( maresti statule o taxa …nu o sa ti zic sa traiti! am inteles!…o recuperez tata cumva ca profitul FIRMII mele sa existe in continuare ca de aia ma chinuiesc sa fiu si eu antreprenor) nu are cum sa gandeasca unde duce o masura cum e asta cu cashul. inghesuit fiind acum de mediul de afaceri si de oamenii simpli o arunca in gradina ANAF!!! astia sunt pesedeii si asa au fost intotdeauna. din cauza lor nu ne merge bine si deci nu putem mergem nici inainte. PROPTITI O PE FIREA IAR IN GEAM S A O VADA BOBORUL SI SA O SI SA VA ACLAME!!! inutililor si golanilor!!!

 4. Chiar trebuie sa ingrasam băncile,oare a.n.a.f.-ul nu poate sa-si facă treaba și altfel?Pe cei ce fac evaziunii fiscale cum de nu i-i vede?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *