Premierul Nicolae Ciucă: Investiţiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul în creşterea economiei

Redacția ian. 17, 2023 1 comentarii
Nicolae Ciuca

Investiţiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul în alcătuirea bugetului de stat şi în creşterea economiei, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El a arătat că, potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investiţiile au contribuit cu 3,8% în creşterea PIB, iar consumul – cu 2,5%.

“Dincolo de aceste cifre, situaţia se poate observa mergând prin ţară şi privind cum construcţiile industriale, comerciale ori rezidenţiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă. La aceste investiţii private se adaugă cele guvernamentale şi fondurile europene, care aduc constant îmbunătăţiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrăzi şi căi ferate până la spitale şi şcoli”, a scris Nicolae Ciucă, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Şeful Executivului subliniază că a venit momentul ca România să se comporte ca o ţară care îşi merită locul în organizaţii ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD.

“Acum, investiţiile devin locomotiva creşterii economice, iar asta arată că România a devenit interesantă pentru investitorii internaţionali, care ne văd ca pe o piaţă performantă, profitabilă şi stabilă. Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiţii este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc”, a mai afirmat Ciucă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *