Premierul Nicolae Ciucă: Proiectul de plafonare a prețurilor la RCA va fi aprobat săptămâna viitoare

Redacția mart. 24, 2023 0 comentarii
Nicolae Ciucă

Proiectul de plafonare a prețurilor la RCA va fi adoptat de Guvern săptămâna viitoare, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară îl va completa cu observațiile primite, a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă, în ședința de Guvern.

„În ședința de azi trebuia să intre hotărârea de Guvern privind plafonarea prețurilor la RCA, document care a fost retras de către ASF, până la armonizarea tuturor opiniilor și argumentelor care au fost depuse odată cu punerea în transparență a proiectului de hotărâre de Guvern. Acesta va fi aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF îl va readuce la nivelul Guvernului”, a afirmat premierul.

Inițial, Guvernul spusese că va veni cât mai curând, de așteptat în această săptămână, cu o măsură de plafonare a prețurilor RCA. Vineri urma să fie a doua ședință de Guvern din această săptămână, probabil pentru a adopta cât mai rapid plafonarea prețurilor. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că proiectul nu a mai ajuns pe ordinea de zi a Executivului, după ce a fost retras la solicitarea ASF.

„În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi, deoarece a fost retras de ASF”, a spus Dan Cărbunaru.

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA a fost retras, deoarece Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să facă o analiză a observațiilor trimise de părțile interesate, a spus purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, informează News.ro Mai multe AICI

Amintim, Ministerul Finanțelor a propus, într-un proiect de hotărâre de Guvern, înghețarea timp de șase luni a tarifelor RCA, la nivelul celor aplicate în martie 2022, pentru a preveni scumpiri ale polițelor după insolvența Euroins, în contextul în care deja în ultimii doi ani a avut loc o scumpire de 98% pentru asigurați persoane fizice, respectiv de 104% pentru asigurați persoane juridice.

Puteți consulta aici Proiectul de Hotărâre privind stabilirea tarifelor de primă maxime aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie, în forma pusă în dezbatere publică în 22 martie.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *