Presa din Moldova: Autoritățile l-au reținut pe Mihail Șaran, fondatorul Bismobil Kitchen, companie acuzată că a lăsat fără bani și fără mobilă mai mulți clienți din România și din Republica Moldova. În țara noastră, firma l-a avut ca partener pe celebrul “coach de business” Lorand Soares Szasz

saran bismobil Foto: Bismobil, Saran, Facebook

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, a fost reținut „acum câteva zile în urmă” pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să păsăsească țara, informează publicația Ziarul de Gardă, din Moldova. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP) luni, 23 ianuarie. Compania e acuzată că a lăsat fără bani și fără mobilă mai mulți clienți din România și din Republica Moldova. În România, clienții pugubiți au depus peste 50 de plângeri la adresa firmelor pe care Bismobil Kitchen încheia contracte, conform Stiridecluj.ro. Unul dintre partenerii de afaceri din România a fost Lorand Soares Szasz, popular speaker care se prezintă drept “expert în creșterea accelerată” de afaceri.

Mihail Șaran se află în arest, iar judecătorii i-au aplicat un mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

Potrivit reprezentanților IGP, împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă. După ce săptămâna trecută reprezentanții companiei au încetat să mai răspundă la apelurile telefonice ale clienților, iar magazinul din Chișinău a fost închis, clienții au început să depună plângeri la poliție.

În România, unde cele 14 magazine Bismobil Kitchen au fost închise, iar mai mulți clienți au rămas „prejudiciați” atât fără bucătării, cât și fără avansurile achitate de circa șase mii euro – s-au depus 54 de plângeri la adresa firmelor pe care Bismobil Kitchen încheia contracte, iar în 15 cazuri s-a început deja cercetarea penală pentru înșelăciune, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) la solicitarea Știri de Cluj.

ZdG a scris vineri, 20 ianuarie, despre mai mulți clienți din R. Moldova ai companiei BK care au început să posteze mesaje de nemulțumire pe rețelele de socializare referitor la faptul că reprezentanții BK nu mai răspund la apelurile telefonice. Unii dintre ei primeau mesaje prin care erau anunțați că momentan compania BK se confruntă cu provocări ce țin de furnizori și că în această perioadă nu preiau comenzi noi.

Presa locală din Cluj a informat că ar fi sute de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național.

Principalii responsabili de situația sutelor de păbubiți sunt Mihail Șaran, asociat unic al SC Bismobil Kitchen SRL și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care brandul Bismobil Kitchen încheia contracte în România.

Fost partener în România: Lorand Soares Szasz, speaker celebru și “Expert în creșterea accelerată” de afaceri

La Cluj, firma pe care se făceau contracte – SC LSS Partner BK SRL- îi avea ca asociați pe Lorand Soares Szasz (50% până în ziua închiderii magazinului)-  și SC Bismobil Kitchen SRL (50%), a dezvăluit Știridecluj.ro. 

Lorand Soares Szasz este un foarte cunoscut speaker și organizator de cursuri și seminarii “de business”. Acesta se prezintă ca fiind “Expert în creșterea accelerată a IMM-urilor & antreprenor”.

Citat de publicația clujeană, Lorand Soares Szasz a susținut că, deși avea 50% din firmă, a fost un investitor silențios în companie și nu a fost implicat în niciun fel în deciziile manageriale ale societății SC LSS Partner BK SRL, din care s-a și retras în noiembrie 2022, întrucât nu și-a recuperat investiția. Retragerea s-a produs exact în ziua închiderii magazinului de la Cluj. Lorand Soares Szasz și Mihail Șaran se cunoașteau cel puțin din anul 2019, când i-a luat un interviu, în urma căruia și-a exprimat admirația față de inițiatorul Bismobil Kitchen, mai notează publicația.

 

Foto: Mihail Saran și
Lorand Soares Szasz, captură Facebook

 

Soares Szasz este fondatorul Upriserz, pe care o promovează ca fiind “cea mai mare platformă de educație online pe bază de abonament din România”, pe care se vând cursuri de diverse feluri – de la dezvoltare personală la businss și HR.

Foto: Bismobil, Saran, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *