Presa germană: Intel amână începerea fabricii din Germania și vrea mai multe subvenții de la stat

Redacția dec. 18, 2022 0 comentarii
Procesor Intel

Intel Corp a renunțat la obiectivul său inițial de a deschide o fabrică de cipuri în orașul Magdeburg din estul Germaniei în prima jumătate a anului 2023, a relatat ziarul regional Volksstimme, afirmând că gigantul semiconductorilor dorea mai multe subvenții publice, citat de Reuters.

Fabrica este esențială pentru planurile Germaniei și ale Uniunii Europene de a consolida rezistența continentului prin realizarea mai multor activități de producție la nivel local, după ce pandemia COVID-19 și invazia Rusiei în Ucraina au evidențiat riscurile lanțurilor de aprovizionare lungi și răspândite pe tot globul.

Dar ziarul a declarat că creșterea prețurilor la energie și materii prime a dat peste cap calculele inițiale ale companiei americane. Acolo unde Intel își bugetase inițial costuri de 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), prețurile erau acum mai aproape de 20 de miliarde de euro, potrivit ziarului.

„Provocările geopolitice au crescut, iar cererea de semiconductori a scăzut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Intel, Benjamin Barteder, citat de ziar. „Acest lucru înseamnă că nu putem da încă o dată definitivă pentru începerea construcției”.

Compania a adăugat că discută cu guvernul despre cum ar putea fi acoperit un “decalaj” de finanțare, potrivit ziarului.

„Decalajul a apărut în această situație actuală. Lucrăm cu partenerii din guvern pentru a împinge proiectul mai departe”, a declarat Intel, citat de ziar.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *