Presa italiană: Benzinăriile din Italia vor intra în grevă pe 25 și 26 ianuarie: „Guvernul crește prețurile și dă vina pe noi”

Redacția ian. 13, 2023 0 comentarii
benzina carburant alimentare pompa

Două zile cu stațiile de benzină din întreaga Italie închise sperie orice locuitor din peninsulă. „Amenințarea” managerilor distribuitorilor de carburant de a face grevă în zilele de 25 și 26 ianuarie (inițiativă sprijinită și de Assopetroli-Assoenergia), este concepută de organizațiile sindicale nu ca o cerere, ci ca o necesitate pentru ca șoferii și, în general, toți cetățenii italieni să afle adevărul despre creșterea prețurilor la benzină și motorină la pompă, scrie publicația italiană Rai News, citată de Rador.

Organizațiile de operatori FAIB, FEGICA și FIGISC declară: „Guvernul crește prețul combustibilului și aruncă responsabilitatea asupra operatorilor care devin destinatarii injuriilor și jignirilor șoferilor exasperați. Împotriva acestei categorii a fost lansată o campanie media rușinoasă. Pentru a pune capăt acestui val de murdării împotriva unei categorii de lucrători cinstiți și a încerca să restabilim adevărul, am luat decizia de a proclama starea de protest la nivel de ramură în întreaga rețea și de a anunța că în zilele de 25 și 26 ianuarie vom face grevă”, afirmă aceștia.

„Impresia pe care ramura și-a făcut-o din această afacere este aceea a unui executiv în căutare de resurse pentru a-și acoperi responsabilitățile politice, fără să aibă măcar curajul să recunoască alegerile făcute, chiar dacă știe foarte bine că Agenția Vamală, MIMIT (Ministerul Afacerilor și Made in Italy) și Agenția de Venituri au deja toate datele necesare privind această situație”.

După anunțarea grevei, guvernul a convocat managerii benzinăriilor pentru a încerca să ajungă la o mediere. Întâlnirea va avea loc „vineri, la ora 11.30 în Sala Verde a Palatului Chigi, în prezența miniștrilor Adolfo Urso, Giancarlo Giorgetti și a subsecretarului Alfredo Mantovano, și va acea ca scop discutarea problemei creșterii prețurilor la combustibili”.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *