Președintele Frantei ia în considerare emiterea de tichete de masă pentru a ajuta familiile cu venituri medii și mici, afectate de creșterea prețurilor la alimente

Redacția mart. 22, 2022 0 comentarii
alimente, mancare

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat, marţi, că ia în considerare emiterea de tichete de masă pentru a ajuta familiile cu venituri medii şi mici care se confruntă cu creşterea preţurilor la alimente, agravată de invazia Rusiei în Ucraina, potrivit CNN, citat de News.ro.

„Ne vom confrunta cu o criză alimentară la nivel mondial. Vreau să pun în aplicare un (sistem) de tichete de masă pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste şi clasa de mijloc care se confruntă cu aceste costuri suplimentare”, a spus Macron într-un interviu acordat, marţi, radioului France Bleu.

Tichetele de masă propuse ar fi similare cu sistemul actual de tichete de energie din ţară, care ajută aproximativ 5.8 milioane de familii cu venituri mici să îşi plătească facturile de curent şi gaze, potrivit datelor Ministerului francez de Finanţe.

Macron a reiterat că Franţa şi Europa trebuie să obţină în cele din urmă independenţa alimentară, un element-cheie al agendei sale în campania prezidenţială. Primul tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din Franţa este programat pe 10 aprilie.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.