Președintele PNL, Ludovic Orban: Nu există resurse să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an

cresa, gradinita, copil

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Piteşti, că nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor copiilor în acest an. Actuala legislație prevede că alocațiile vor crește etapizat, în cinci etape, până la nivelul de 300 de lei la 1 iulie 2022.

„Au mai apărut păreri… Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiţi, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a spus Orban.

Întrebat de jurnalişti dacă sunt parlamentari USR PLUS sau UDMR care se opun acestei variante, Orban a răspuns: „Nu comentez, să se exprime ei public”.

Guvernul liberal a modificat anul trecut legislația care prevedea dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei și a decis (prin OUG 123/2020), în schimb, o creștere etapizată, în cinci etape, pentru ca la 1 iulie 2022 alocațiile să ajungă la nivelul de 300 de lei.

Prima majorare de 20 de puncte procentuale s-a aplicat la data de 1 august 2020, cuantumul alocației devenind 369 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 185 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Începând cu 1 ianuarie 2021 s-a acordat a doua majorare de 20 de puncte procentuale, cuantumul alocației devenind: 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Următoarea majorare de 20% este programată la 1 iulie 2021, când alocația ar trebui să ajungă la suma de 485 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

 

Sursa foto: Pexels/Natali

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *