Preşedintele Tayyip Erdogan reiterează că reducerea dobânzilor va duce la o inflaţie mai mică în Turcia

erdogan, turcia Sursa foto: Pixabay

Preşedintele Tayyip Erdogan şi-a reiterat sâmbătă politica economică neortodoxă, afirmând că ratele dobânzilor vor fi mai scăzute şi ca urmare inflaţia va încetini, cu câteva zile înainte ca datele referitoare la inflaţia din ianuarie să fie anunţate, adăugând că problemele economice ale Turciei vor trece, transmite Reuters, citat de News.ro.

Implicată într-o criză valutară alimentată de politica băncii centrale de a reduce dobânzile cu 5 puncte procentuale de puncte de bază începând cu luna septembrie, ca parte a unui model economic conceput de Erdogan, Turcia a înregistrat în decembrie o inflaţie aflată la cel mai înalt nivel în timpul guvernării lui Erdogan de 19 ani.

Un sondaj Reuters publicat de vineri a arătat că este de aşteptat ca inflaţia să atingă în ianuarie un maxim al ultimilor aproape 20 de ani, de 47%.

“Ştiţi de lupta mea cu dobânzile. Reducem dobânzile şi le vom reduce. Să ştiţi că şi inflaţia va scădea şi atunci, va scădea mai mult. Cursul de schimb se va stabiliza şi inflaţia se va reduce, preţurile vor scădea şi ele, toate acestea sunt temporare”, le-a spus Erdogan susţinătorilor din provincia Giresun de la Marea Neagră.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *