Președintele USR Cătălin Drulă: Ordonanța pe energie este o „japcă”, o „golănie”. Va duce la inflație și mai mare, la pierderi de locuri de muncă și la alungarea investițiilor

Redacția sept. 2, 2022 1 comentarii
Foto: Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Ordonanța pe energie este o „japcă”, o „golănie” și va duce prețuri mult mai mari, cu impact de sute de milioane de euro pentru unele companii, la pierderi de locuri de muncă și la alungarea investițiilor, este de părere Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor și președinte al USR.

„Ordonanța pe energie: mii de companii și locuri de muncă, în pericol! Japca dată peste noapte de PNL și PSD lovește grav în economia românească. Guvernul Ciucă a dat OUG în aprilie prin care prețul energiei electrice era plafonat pentru 12 luni la 1 leu/KWh pentru firme. După cinci luni, vine și scoate peste noapte plafonarea pentru sute de companii care produc o parte însemnată din PIB-ul României. Prețurile pe care le plătesc pentru energie se triplează brusc. Impactul este de sute de milioane de lei pentru unele companii. Asta este o japcă. O golănie. Un nou OUG 114, cum dădea Dragnea prin 2019. Ai făcut o promisiune, un contract, și vii și îl schimbi unilateral pentru că mușchiul tău de guvern securisto-socialist poate”, a scris Drulă, vineri, pe Facebook, după ce joi Guvernul a adoptat ordonanța chiar în ziua în care a făcut public documentul și fără dezbatere.

Potrivit lui Drulă, consecințele acestei ordonanțe vor fi creșterea prețurilor, inflație și mai mare, pentru că companiile au costuri mai mari și vor fi nevoite să le transfere în prețuri, dar și pierderi de locuri de muncă, pentru că în fața pierderilor provocate brusc, se fac restructurări și reduceri de cheltuieli și sunt firme băgate în pierderi sau faliment. El susține că va avea loc scăderea economiei. „Într-un moment în care lucrurile deja arătau critic, e un brânci dat mediului privat în jos către prăpastie”, potrivit lui. Totodată, președintele USR susține că ordonanța va duce la alungarea investițiilor. „În țara în care Ciolacu și Ciucă îți aplică metoda Maradona, te gândești de două ori dacă îți riști banii”, mai afirmă el.

„I-am avertizat încă din primăvară că plafonarea e prost făcută. N-au vrut soluțiile corecte ale USR – pe care le aplică Spania și Germania.
Acum că au dat de consecințe, își bat joc și trag preșul de sub picioare mediului privat în loc să aibă consultări reale și să introducă soluții graduale. USR a depus ieri moțiune împotriva lui Virgil Popescu. Parlamentul trebuie să îl demită săptămâna viitoare pe acest ministru incompetent, care a făcut enorm de mult rău României”, conchide Drulă.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *