Președinții Eximbank și CEC Bank au câștigat fiecare peste 1,2 milioane lei anul trecut, mai mult decât a cumulat guvernatorul Mugur Isărescu din salariu și pensie

bogdan-neacsu-cec-bank-traian-halalai-eximbank

Președinții băncilor de stat din România, Eximbank și CEC Bank, au câștigat fiecare anul trecut peste 1,2 milioane de lei din funcțiile pe care le dețin la aceste bănci, adică mai mult decât a cumulat guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu din salariu și pensie, respectiv un total de peste 1,18 milioane lei, arată declarațiile de avere analizate de Economedia.

Traian Halalai, președintele Eximbank, bancă deținută majoritar de statul român, a încasat anul trecut un venit total de 1,25 milioane de lei din funcțiile ocupate în cadrul băncii.

Traian Halalai face parte din conducerea executivă a Eximbank, fiind președinte executiv, iar din această funcție a încasat anul trecut un venit de 995.715 lei (circa 200.000 de euro), adică lunar a încasat circa 82.000 de lei (circa 17.000 de euro).

Veniturile sale din această funcție au scăzut însă, comparativ cu ultimii ani. Spre exemplu, în 2020 a încasat din funcția de președinte Eximbank suma de 1,03 milioane lei, iar în 2019 a încasat 2,11 milioane lei.

În plus, el este și membru al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări (CIFGA) de la EximBank, funcție de unde a mai încasat anul trecut încă 257.916 lei (peste 52.000 de euro) anul trecut.

Traian Halalai este preşedinte executiv al EximBank din 2012 şi a fost ales pentru acest rol de fostul premier Victor Ponta, având o experienţă de peste 25 de ani în banking.

EximBank este o bancă deținută majoritar de stat prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, sunt distribuite în economie. prin garanții și asigurări. Banca se regăsește pe locul 10 în topul băncilor din România. EximBank a încheiat anul 2021 cu un profit net de 32,5 milioane lei. Banca avea un volum al activelor de 14,7 miliarde lei la 31 decembrie 2021.

Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank, a încasat anul trecut din această funcție un venit de 1.233.230 lei (peste 250.000 de euro), adică circa 100.000 lei lunar (peste 20.000 de euro). Același venit l-a încasat și în 2020.

CEC Bank este cea mai veche bancă românească și este o bancă comercială universală. Banca se regăsește pe locul 6 în topul băncilor din România. CEC Bank a încheiat anul 2021 cu un profit net estimat, neauditat, de 355 milioane de lei. Activele băncii au depășit pragul de 50 de miliarde de lei (50,6 miliarde lei), în creștere cu 22,7% față de anul trecut.

Comentarii

 1. Sa nu-l plângem pe Manole!
  De bani!
  Dar la băncile de stat fără rezultate e corect cu salariile fabuloase ce le da actionarul(MF) pentru lipsa de rezultate?

  Vedeți profitul pe banca!
  Raportati-l cu cel al concurenței!
  Unde e eficienta?
  Sau profitul pe salariat in comparatie cu concurenta!
  Si de aici salariile intre Presedintii de banci!
  Va rog sa observati publicitatea gratuita “bine platita” in ziare financiare de top din Ro pentru conducerea acestor bancii inclusiv a multor Directori din Centralele băncilor.
  Interviuri aranjate cu bani de la stat!
  Si Curtea de Conturi nu vede nimic, nu gaseste nimic!😁
  Merci,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *