Prețul biletelor la metroul parizian se va dubla pe durata verii din cauza Jocurilor Olimpice

metrou Paris

Sindicatul transporturilor din regiunea pariziană a anunţat că pe durata verii preţul biletelor la metrou se va dubla, pentru a acoperi transporturile suplimentare din timpul Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris, transmite AFP, citată de Agerpres.

Prețul biletului de metrou va creşte de la 2,10 euro, în prezent, la 4 euro, în timp ce biletul cu zece călătorii se va scumpi de la 16,9 la 32 euro, a anunţat președinta Île-de-France Mobilites (IDFM), Valerie Pecresse.

Abonamentele lunare şi cele anuale nu vor fi afectate însă de aceste creşteri care vor fi aplicate în perioada 20 iulie – 8 septembrie 2024.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a stârnit proteste estimând recent că vor exista probleme cu transportul public din capitala Franţei la momentul Jocurilor Olimpice din 2024, invocând un număr şi o frecvenţă insuficiente de trenuri, în unele locuri.

Mobilitatea în regiunea Parisului în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din vara anului 2024 constituie o provocare pentru autorităţi, pentru că şi-au luat angajamentul ”ca 100% din accesul la locurile de competiţie să se poată face cu transportul public”, a subliniat ministrul delegat responsabil cu Transporturile, Clement Beaune, la sfârşitul lunii octombrie.

Aproape 15 milioane de spectatori şi persoane acreditate sunt aşteptate să participe la întrecerile olimpice, marea majoritate fiind prevăzute la Paris şi Île-de-France.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *