Prețul petrolului a scăzut sub 70 de dolari pe baril, pentru prima dată din decembrie 2021

petrol, sonda Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

Prețurile petrolului și-au extins scăderea marți după-amiază, împingând prețul de referință sub 70 de dolari pentru prima dată din decembrie 2021, pe fondul speculațiilor că slaba creștere economică va declanșa o nouă scădere a cererii, scrie Financial Times.

Prețul Brent, referința internațională, a scăzut cu 3,5%, la 69,32 dolari pe baril, în timp ce echivalentul american, WTI, a scăzut cu 3,3%, la 66,45 dolari pe baril.

Prețurile au început să scadă după ce un raport de marți a arătat că importurile chineze au crescut luna trecută într-un ritm mai lent decât anticipau economiștii, în timp ce OPEC și-a redus prognoza de creștere a cererii pentru 2024 pentru a doua lună consecutiv.

„Anul acesta, cererea de petrol în economiile avansate aproape că nu va crește. Stimulentele fiscale din China nu au stimulat sectorul construcțiilor; acesta este un motiv important pentru care cererea chineză de motorină este în scădere”, a declarat Clay Seigle, un strateg al pieței petroliere, pentru Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.