Prețurile caselor înregistrează cea mai mare scădere din ultimii doi ani în Marea Britanie

Redacția dec. 1, 2022 0 comentarii
locuinta, casa, imobiliar

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au înregistrat în noiembrie cea mai mare scădere lunară din ultimii peste doi ani, deoarece creșterea ratelor dobânzilor a descurajat cumpărătorii, a anunțat Nationwide, citat de BBC.

Prețurile au scăzut cu 1,4% față de octombrie, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere lunară din iunie 2020.
Creșterea anuală a prețurilor locuințelor a înregistrat o „încetinire bruscă”, a declarat societatea de construcții, scăzând la 4,4% de la 7,2% în octombrie.

Creditorul a adăugat că piața imobiliară părea să „rămână moderată” în lunile următoare. La începutul acestei luni, previziunile oficiale ale guvernului au prezis că prețurile locuințelor vor scădea cu 9% în următorii doi ani, deoarece problemele legate de accesibilitate apasă asupra cererii.

Prețul mediu al proprietăților a scăzut luna trecută la 263.788 de lire sterline, de la 268.282 de lire sterline în octombrie, a precizat Nationwide.

Sectorul imobiliar este încă afectat de consecințele mini-bugetului din septembrie, care a declanșat o creștere a ratelor la creditele ipotecare și, de asemenea, a determinat creditorii să suspende sute de produse ipotecare, pe fondul turbulențelor de pe piețele financiare.

În cadrul emisiunii Today de la BBC, economistul șef al Nationwide, Robert Gardner, a declarat: „O mare parte din această situație reflectă consecințele mini-bugetului și ale creșterii mari pe care am văzut-o la ratele la creditele ipotecare, deoarece acest lucru a schimbat într-adevăr calculele de accesibilitate pentru potențialii cumpărători și a făcut ca lucrurile să fie mult mai puțin accesibile.”

Sursa foto: ING

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *