Prețurile mașinilor vor crește din cauza penuriei de semiconductori și a scumpirii materiilor prime

megane Sursa foto: Renault

Luca de Meo, CEO al producătorului auto francez Renault, a declarat că penuria de semiconductori și alte costuri în creștere vor crește prețurile mașinilor.

„Prețurile vor crește și mai mult în următoarele 12 luni”, a spus el unui ziar spaniol într-un interviu. Iar prețurile mașinilor sunt deja în creștere, deoarece producătorii de automobile se concentrează pe modele mai scumpe din cauza lipsei de semiconductori.

De asemenea, în creșterea prețurilor mașinilor intră și costurile în creștere ale oțelului, gazului, energiei, cuprului și aluminiului, a menționat el.

„Construirea capacităților competitive de producție a cipurilor în Europa ar dura mai mult de 10 ani”, a spus de Meo.

În ultimele luni, constructorii de automobile din întreaga lume au fost forţaţi să reducă ritmul producţiei din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

În acest context, grupul Renault a fost nevoit să extindă, până la finele anului, perioadele în care activitatea celor trei uzine ale sale din Spania va fi parţial suspendată, din cauza problemelor globale de aprovizionare cu semiconductori.

Un purtător de cuvânt de la Renault Spania a precizat că Renault intenţionează să oprească, până la 61 de zile, producţia la uzina de la Palencia, unde sunt asamblate modelele Kadjar şi Megane, şi până la 40 de zile producţia uzinei de la Valladolid, unde este produs crossover-ul Capture. De asemenea, activitatea la uzina de motoare de la Valladolid ar putea fi suspendată până la 17 zile.

Sursa foto: Renault

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *