Prețurile producției industriale au crescut cu peste 43% în interval de un an. Majorări semnificative la extracția de petrol și gaze și la producția de energie

petrol 1

Preţurile producţiei industriale pe total – piaţa internă şi piaţa externă – au crescut cu 43,8% în februarie comparativ cu aceeași lună a anului trecut, conform datelor Institutului Național de Statistică. Pentru extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, majorarea a fost de 246%.

Indicele prețurilor producției industriale, în februarie 2022, poate fi consultat AICI

În luna februarie 2022, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 1,6% faţă de luna ianuarie 2022.  În luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 43,8%.

La Extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, majorarea a fost de 246%.

Prețurile pentru Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului s-au majorat cu 72,15%. Pentru Fabricarea substanţelor şi a produselor chimice prețurile au crescut cu 47,6%. O creștere de 38,5% s-a înregistrat la Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite.

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat are prețuri majorate cu 144,86% la interval de un an.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.