Prima finanțare prin schema de ajutor de stat lansată de Ministerul Economiei, câștigată de o companie cu capital 100% românesc / Producătorul de locomotive Softronic va primi 200.000 de euro pentru modernizarea fabricii

Spataru ministrul Economiei Softronic Sursa foto: Facebook/Ministerul Economiei

Producătorul de locomotive Softronic este compania câştigătoare a primei finanţări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei, anunţă ministrul de resort Florin Spătaru. Acesta spune că 200.000 de euro vor fi investiţi în modernizarea fabricii cu echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie.

”O companie cu capital 100% românesc, câştigătoarea primei finanţări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei. Am semnat, astăzi, contractul de finanţare cu Softronic, un producător de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea de ajutor de minimis prin schema pentru competitivitate”, spune Spătaru.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a participat marţi, la Craiova, la evenimentul de semnare a primului contract de finanţare prin schema de ajutor de minimis “Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale” de către Softronic Craiova, lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie.

Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiţi în modernizarea fabricii cu echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie.

”Încurajez companiile româneşti să depună proiecte care pot primi finanţare prin cele 3 scheme de ajutor de stat lansate de Ministerul Economiei anul acesta şi care vor continua şi în 2023. Felicitări Softronic pentru proiectele ambiţioase pentru fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul, şi pentru menţinerea a 600 de angajaţi chiar şi-n aceşti ani grei cu crize suprapuse”, adaugă ministrul.

Schema de ajutor de minimis, care are prevăzut un buget de 30.000.000 lei, se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor sau/şi recuperarea materialelor, precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

În urma depunerii cererii de finanţare, Softronic Craiova, un producător de locomotive, cu capital românesc, care îşi propune să devină un jucător de top în Europa în domeniul producţiei de locomotive electrice, este prima firmă declarată câştigătoare.

 

Sursa foto: Facebook/Ministerul Economiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *