Primăria din Timișoara a publicat licitația pentru atribuirea contractului de proiectare a regenerării urbane a zonei Piața Traian din oraș

timisoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că primăria a publicat anunțul pentru atribuirea contractului de proiectare pentru regenerarea urbană a zonei Piața Traian din oraș. Suma care va fi plătită de primărie este de circa 1,4 milioane de lei.

Potrivit primarului, pentru dezvoltarea conceptului au trecut luni de muncă, discuții cu Autoritatea de Management pentru finanțarea pe fonduri europene și cu Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Practic procesul a luat aproape tot atât timp cât vor lua lucrările în sine.

Obiectivul final al acestui proiect este transformarea radicală a zonei Traian, care va deveni un loc de recreere și relaxare pentru cetățenii orașului, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete.

Primăria a decis ca în procesul de atribuire a contractului de proiectare, să puncteze suplimentar echipele care au arhitecți sau peisagiști premiați în concursuri naționale și internaționale pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private.

Ofertele se pot depune până în 8 noiembrie 2021.

„Mă bucur să pot anunța că schimbăm regulile jocului și în atribuirea contractelor publice prin punctarea suplimentară a calității și excelenței. Nu mai este suficient prețul cel mai scăzut pentru atribuirea unui contract care va schimba fața întregii zone pentru următoarele decenii. Nu ne mai mulțumim cu „ieftin”, pentru că lucrările ieftine s-au dovedit, în timp, extrem de scumpe. Vrem alături de noi, profesioniști de excepție, care au demonstrat că înțeleg că orașele se schimbă prin calitatea lucrărilor. La finalul lucrărilor zona Piața Traian va fi un al doilea centru al orașului”, spune Dominic Fritz.

Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, centrat pe nevoile de spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, verde, deplasare pietonală și velo. Vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă, copii).

Finanțarea pentru implementarea proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 vor fi finanțate parțial costurile de proiectare și prin Programul Operațional 2021-2027 vor fi finanțate lucrările de execuție.

Sursa foto: Dominic Fritz Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.