Primăria Sectorului 3 a lansat o aplicație pentru plata parcării pe locurile nenominale

parcare nenominala sector 3 Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 3

Conducătorii auto care folosesc locurile de parcare nenominale din Sectorul 3 au la dispoziţie pentru plată şi aplicaţia parchezins3.primarie3.ro, anunță primăria de sector printr-un comunicat. Locurile nenominale sunt cele marcate cu galben, cu un cod format din litere și cifre (A10, B9, etc.)

Încă din luna iunie şoferii care utilizează locurile de parcare nenominale din Sectorul 3 au obligaţia de a plăti, în lipsa unei autorizaţii de parcare, tariful de 5 lei/oră.

Posesorii autorizaţiilor de parcare de reşedinţă nenominale pot parca gratuit 24/24h în zona aferentă autorizaţiei (de exemplu B5, C1, A2), dar şi în celelalte zone, pe parcursul zilei, pe locurile marcate cu galben, în intervalul 8-18.

Alte metode rapide de plată sunt:

– Scanarea, cu ajutorul telefonului personal, a codului QR afişat pe panourile de informare, care direcţionează utilizatorul către plată;

– Transmiterea unui SMS la 7494.

Aplicaţia poate fi accesată direct sau scanând codul QR de pe panourile informative din imediata apropiere a bateriilor de parcare. În plus, aceasta permite achiziţionarea online a abonamentelor de parcare lunare sau anuale.

Tot prin intermediul aplicației pot fi cumpărate și abonamentelor de parcare. Persoanele fizice sau persoanele juridice pot achiziţiona online abonamente lunare sau anuale, în următoarele condiţii:

 • şoferii cu adresa de domiciliu/reşedinţă/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 de lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;
 • şoferii care nu au adresa de domiciliu/reşedinţă/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA.

Abonamentele lunare şi anuale nu modifică condiţiile de aplicabilitate pentru autorizaţiile nominale şi nenominale pentru parcările de reşedinţă.

 

 

Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 3

Comentarii

  • Va dati seama ce aberatie este aici? Adica platesti abonament anual pentru un loc (cel nenominal, desi plin de dezavantaje, e la acelasi pret), dar acum poate sa vina unul sa-ti parcheze pana la ora 18 cu 5 lei/ora. Si esti nevoit sa cauti alte locuri. Daca exista, ca poate sunt altii cu 5 lei/ora. Si asa ajungi sa platesti degeaba nenominalul anual.

   Chiar nu vede nimeni aberatiile astea si sa-i dea in judecata?! Dintre cei afectati ma refer. Nu mai zic ca nu exista parcari pe termen lung pentru vizitatori, nicaieri in sectorul 3, cu exceptia acestor aberatii care incalca drepturile celor care si-au platit locul nenominal anual.

   Cea mai proasta primarie, impreuna cu cea din sectorul 4. Numai smecherii si tampenii facute ca Negoita sa-si traga bani pentru ansamblurile rezidentiale. Pacat ca DNA doarme.

   • Corect. Este o mare aberatie. În plus, sii seara tarziu acasa, nu poti vedea ce alte lucruri nenominale mai sunt prin zona, pentru că sunt prost marcate iar parcările nu sunt luminate. Și ce se întâmplă iarna? Dau zăpada de pe un loc nenominal, că apoi sa parcheze altcineva, și să nu am ce face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *