Primarul Florentin Pandele, replică pentru Nicușor Dan în chestiunea pasajelor de la Petricani și Andronache : Primăria Voluntari susține realizarea podurilor de la barierele CFR

Petricani

Primăria orașului Voluntari din județul Ilfov susține construirea pasajelor supraterane de la Petricani și Andronache și este deschisă colaborării cu Primăria Capitalei pentru cele două poduri peste linia de tren București-Constanța, potrivit precizărilor pe care Primăria Voluntari le-a transmis Economedia.

Replica Primăria Voluntari vine după ce, joi, 29 februarie 2024, Primarul General, Nicușor Dan a susținut într-o conferință de presă că ,,primarul Pandele și viceprimarul din Voluntari nu răspund la telefon”, răspunzând unei întrebări despre proiectul pasajului Petricani.

În precizările transmise vineri, 1 martie, Primăria Voluntari face dovada corespondenței cu PMB din 2023 și explică necesitatea unui protocol, dar după ce, între cele două instituții se agreează soluțiile tehnice :

,,Între Primăria Orașului Voluntari și Primăria Municipiului București există o relație instituțională, bazată pe corespondența dintre departamentele de specialitate din cele două instituții, nu pe vorbe. În data de 11 aprilie 2023, am primit o adresă din partea Direcției Generală Investiții, Serviciul Documentații Tehnice-Contractare, Primăria Municipiului București, prin care am fost anunțați de intenția realizării a două obiective de investiții:
– Revizuire Studiu de Fezabilitate Obiect 21. Nod Andronache – închidere inel median
– Revizuire Studiu de Fezabilitate Obiect 15. Nod Petricani – închidere inel median.
Instituția Primarului oraș Voluntari a răspuns și a informat Primăria Municipiului București cu privire la necesitatea încheierii unor protocoale între cele două instituții. Realizarea celor două proiecte afectează terenuri din cadrul localității Voluntari și ne-am exprimat acordul în condițiile în care se vor agrea, în prealabil soluțiile tehnice. Punem la dispoziție această corespondență pentru a elimina orice dubiu de necolaborarea din partea Instituției Primarului oraș Voluntari, care a susținut mereu realizarea celor două pasaje.” a precizat Primăria Voluntari pentru Economedia.

Corespondența transmisă PMB Primăriei Voluntari și CJ Ilfov :

Răspunsul Primăriei Voluntari la adresa PMB (Direcția Investiții) :

Ce spunea joi, 29 februarie, Primarul General, Nicușor Dan despre ,,problema” pasajului Petricani :

„Sunt două proiecte din care unul este mai avansat…nu…nu am reușit, deși intenția noastră era să punem toți banii, dar trebuia să avem colaborare pentru ca ei (n.r Primăria Voluntari) să exproprieze o parte din terenul de la ei. Am încercat să-l sun pe telefon (n.r pe Pandele), mi s-a spus de la Primărie că este un viceprimar care se ocupă de infrastructură, l-am sunat, a fost foarte amabil, mi-a spus că este în concediu apoi n-a mai răspuns”, a precizat Nicușor Dan.

Pentru eliminarea blocajelor de la barierele CFR pe M 800 București – Constanța, CNAIR a construit Pasajul de la Drajna pe DN 21 Slobozia – Călărași, iar primăria Brănești (Ilfov) a semnat cu Tracon contractul pentru execuția pasajului peste DN 3.

 

 

Comentarii

    • Uite așa supușii PSD ii mănâncă pe toți opozanții in presă și lumea ii crede.
      Vezi și cazul Robert Negoiță, care a pavat tot sectorul trei și a pus taxe de parcare 24/24 la 5 lei/ora și 683 lei pentru un loc în fața blocului. O sumă de 400-500 ar fi fost acceptabilă dar ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *