Primele 1.600 de Dacia Spring vor ajunge la clienții români luna aceasta

masina electrica, dacia, dacia spring

Primii clienți români ai Dacia Spring și-au primit vehiculele comandate în primăvară pe 7 octombrie. Potrivit LifeNews.ro, circa 1.600 de mașini vor fi livrate în această lună.

Toți cei care își vor primi modelele electrice Dacia Spring în această lună au avut comenzi ferme plasate in luna mai, imediat după deschiderea oficială a acestora.

Totodată, Dacia a confirmat că până la finalul lui 2021 vor fi livrate în România peste 3.500 de unități Dacia Spring, cele mai multe comenzi fiind plasate în „București, urmat de Cluj, Iași și Timișoara”. Mașinile costă circa 18.000 de euro, ar aproximativ jumătate din valoare e suportată din subvenții de stat.

Problema e că, odată cu intrarea în circulație a „peste 3.500 de unități”, într-un timp destul de scurt va pune presiune pe punctele de încărcare din aceste oraș. Mai ales că mașinile Dacia Spring se vor adăuga celor 3.765 de vehicule cu încărcare la priză livrate de celelalte mărci de pe piața autohtonă în perioada ianuarie – septembrie 2021.

Conform datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) în primele nouă luni ale anului au fost vândute la noi 1.913 mașini 100% electrice și 1.852 plug-in hybrid.

Revenind la Dacia și demararea livrărilor modelului Spring, este important de știut că procesul de predare a mașinilor către clienți era inițial anunțat pentru luna septembrie. Doar că problemele cauzate de criza de semiconductori și transportul vehiculelor din China a prelungit termenele de livrare cu câteva zile.

„Fluxul de transport al vehiculelor din China spre România este unul foarte complex (inclusiv transportul maritim), iar fabrica producătoare a fost afectată, la fel ca toți producătorii auto, de criza componentelor electronice. În acest context, în care numeroși producători au termene de livrare pentru vehicule cu motoare termice între șase și 12 luni, considerăm un succes livrarea primelor vehicule comandate în mai puțin de cinci luni de la data plasării primelor comenzi, începând cu finalul lunii mai”, au declarat pentru LifeNews.ro oficialii Dacia.

Sursa foto: Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *