Primele scanere pentru vămi au ajuns în țară, anunță ministrul Finanțelor

scaner vama

Primele scanere pentru vămi au ajuns în țară, iar până la finalul anului opt astfel de instrumente vor fi funcționale, anunță ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Ministerul a transmis în decembrie că a fost semnat contractul și că guvernul va cumpăra din ban europeni 26 de sisteme noi de scanare cu raze X pentru inspectarea mărfurilor care intră în țară.

“Vă anunț că 𝐬-𝐚 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐫𝐞𝐜𝐞𝐩𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐬𝐜𝐚𝐧𝐧𝐞𝐫𝐞, unul relocabil la Giurgiulești și altul mobil la Albița. Ambele vor fi operaționale la finalul lunii viitoare. Subliniez că procesul nu presupune doar să amplasăm scannerele în punctele stabilite, ci înseamnă și realizarea lucrărilor de construcții pentru asigurarea respectării normelor de protecție radiologică în exploatarea echipamentelor”, a explicat Boloș.Ministrul spune că 𝐥𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 vor exista 𝐨𝐩𝐭 𝐬𝐜𝐚𝐧𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞.

Economedia relata în vara trecută cum România, țară care se vrea în Schengen, are în dotarea vămilor un sistem de scanare vechi din 2005 în Constanța și aceleași 15 sisteme de scanare fără drept de utilizare, nefolosite de șapte ani, iar speranța vine de la PNRR. Detalii AICI

Foto: Marcel Bolos, Facebook

Comentarii

  1. Dau garantii aici.
    Au sosit degeaba.
    Nu spun ca sunt defecte dar dpv istoric vor lua urma celorlalte echipamente medicale care zac aruncate pe undeva prin spitale.😬
    Sau la fel cu trenurile noi aduse din UE pe miliarde care au ajuns defecte in curte la CFR.
    Cineva face licitati de dragul șpăgii!😩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *