Procesatorul de carne de porc Abatorul Periș primește un credit de 48 milioane lei de la Exim Banca Românească, în cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina

Abatorul Peris Sursa: Abatorul Peris

Procesatorul de carne de porc Abatorul Preiș primește un credit pentru capital de lucru de 48 milioane lei de la Exim Banca Românească, în cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina, pe care banca o implementează în cadrul mandatului primit de la statul român, potrivit unui comunicat de presă.

Comunicatul arată că finanțarea cu dobândă subvenționată este acordată în numele si contul statului român, în cadrul schemei de ajutor de stat menită să asigure lichiditate și acces la finanțarea firmelor care se confruntă cu dificultăți în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Creditul acordat este destinat finanțării activității curente a companiei și susținerii creșterii valorii adăugate pentru produsele românești. 

„Această finanțare este un răspuns firesc din partea Exim Banca Românească care se poziționează ca partener de dezvoltare pentru business, sincronizat cu așteptările mediului de afaceri de a beneficia de instrumente eficiente pentru minimizarea efectelor asupra derulării afacerilor. Războiul din Ucraina a impactat semnificativ mediul de business, inclusiv sectorul agricol, făcând necesară implementarea de măsuri de sprijin financiar speciale, cum este schema de ajutor de stat pe care Exim Banca Românească o derulează. Finanțările pe care le acordăm în cadrul acestui program permit companiilor locale să mențină active lanțurile de producție, prin infuzia de capital de lucru, dar și să continue planurile investiționale, fiind o resursă valoroasă și de exploatat”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

„Finanțarea pe care am accesat-o de la Exim Banca Românească ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie și va fi folosită pentru desfășurarea activității noastre în condiții optime. Suntem încrezători că, așa cum am reușit să facem față tuturor provocărilor din în ultimii trei ani – pandemia COVID-19, pesta porcină, criza energetica – vom reuși să depășim și implicațiile cu care a venit războiului din Ucraina – perturbări ale lanțurilor de aprovizionare și creșteri semnificative și neașteptate de prețuri la materiile prime. Condițiile dificile în care am construit și am gestionat afacerile companiei ne-au permis să ne adaptăm rapid la contextul în continuă și rapidă evoluție pe care l-am traversat și să ne continuăm activitatea mizând pe eficientizarea activității cu ajutorul unui partener financiar solid”, a spus Bogadan Grama, director general Abatorul Periș.

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Românească o implementează în numele și în contul statului român, se adresează companiilor mari și IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenționată, precum și garanții de stat care acoperă maximum 90% din creditele de investiții și creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi. Finanțările și garanțiile se acordă până la data limită de semnare a documentației contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Românească, dar nu mai târziu de 31.12.2023.

Sursa: Abatorul Peris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *