Procurorii cer încuviințarea urmăririi penale a lui Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei în guvernul Cioloș. Președintele Iohannis a înaintat cererea ministrului Justiției. El e acuzat de fals în declarația de avere

G4Media iun. 23, 2021 0 comentarii
Victor Grigorescu sursa guvern

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri ministrului justiției cererea de urmărire penală a lui Victor Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în guvernul Cioloș, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. El e acuzat de fals în declarația de avere, potrivit surselor G4Media.ro.

Dosarul penal nr. 261/P/2018 este instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică.

Grigorescu este acuzat de fals în declarații în formă continuată.

Victor Grigorescu a fost în centrul unei controverse încă de la începutul mandatului său din cauza unor venituri de aproape 800.000 de lei pentru  un site închiriat unei companii offshore. E vorba despre site-ul monitoreu.com, despre care Grigorescu a spus că ar fi o platformă online dedicata politicilor europene, care la acel moment nu era funcțional. Averea sa a fost verificată de Agenția Națională pentru Integritate. În ciuda controverselor, el a fost menținut în funcția de ministru al Energiei.

Foto: Victor Grigorescu / sursa guvern

Foto: Victor Grigorescu / sursa guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *